Açık Hava Reklamcılığınızı ve Billboard Stratejinizi Mükemmelleştirme: İpuçları ve Püf Noktaları

Açık Hava Reklamcılığınızı ve Billboard Stratejinizi Mükemmelleştirme: İpuçları ve Püf Noktaları

Her gün dikkatimizi çekmek için yarışan sonsuz sayıda dikkat dağıtıcı ile, reklamların kısa, keskin ve satın alma davranışını etkilemesi için akılda kalıcı olması gerekir. Birçok insan günün büyük bir bölümünü evlerinin dışında geçirir. Aslında, insanların günde 8 saatten daha fazla açık havada hareket ettiği tahmin ediliyor. Bu süre zarfında hedef kitlenize ulaşmanın ve insanların dikkatini çekmenin en etkili yolu billboard reklamlarıdır . Bu nedenle, reklam panosu kampanyanıza başlamadan önce reklam panosu pazarlama stratejinizi tanımlamanız önemlidir . Özellikle kampanyanızla elde etmek istediğiniz faydaları ve sonuçları göz önünde bulundurmak istiyorsunuz

*Daha fazla müşteri adayı mı?

*Satışları artırmak mı?

*Marka bilinirliği?

Arvak tarafından yapılan yeni araştırma, Açıkhava Reklamcılığının insanların yaptığı eylemler üzerinde net bir etkisi olduğunu, hem çevrimiçi hem de mağaza içi trafiği ve satışları artırdığını kanıtlıyor. Dahası, sonuçlar reklam panolarının marka değeri üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu gösteriyor*.

Reklam Panosu Türü

Billboardlar statik ve dijital olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır. Reklam kampanyanız için bir dijital reklam panosu ile geleneksel bir reklam panosu arasında seçim yapmadan önce, her iki tür açık hava reklamcılığının güçlü yönleri hakkında tam olarak bilgi sahibi olmalısınız.

Dijital reklam panoları, boyutları ve dinamik yapıları ile göz alıcı ve dikkat çekicidir. Dijital bir reklam panosuna reklam verdiğinizde insanların reklamcılık çabalarınızı fark edeceğinden emin olabilirsiniz. Dijital reklam panolarının geleneksel statik seçeneğe göre büyük bir avantajı, mesajları yeni pazarlama stratejilerini, promosyonları veya fiyatlandırmayı yansıtacak şekilde hızla değiştirebilme yeteneğidir.

Geleneksel reklam panosu reklamcılığ yani billboardlar, bilboardun  %100’ünü işgal ettiğiniz işletmeniz için 7/24 teşhir ve bilinçaltı mesajlaşma sunan tek pazarlama biçimidir.Geleneksel reklam panoları,  kullanıcılar tarafından zaplanamayan  veya görmemezlikten gelinemeyen  sürekli bir mesaj iletir. Yol kenarındaki bir reklam panosu, yol kullanıcılarına herhangi bir satın alma işlemine dahil olmayan ücretsiz bir mesaj iletir ve işinizi, zorunlu veya maliyetli bir mesaj yerine genel halka ücretsiz bir mesaj ileten bir hale getirir. Bir statik reklam panosu bir stand-out konumda işiniz için en iyi marka tanıtma konusunda etkilidir. Bu arada unutulmaması gereken de  çoklu kullanım nedenli frekans etkisinin çok daha fazla olduğudur.

Statik ve dijital her iki reklam panosu türünün de kendine göre avantajları vardır. İkisi arasında seçim yapmanın en iyi yolu, markanızın hedeflerini ve pazarlama kampanyası ve stratejisine en uygun olanı dikkatlice değerlendirmektir.

Reklam panoları coğrafi olarak ayarlanmıştır. Hedef kitlenizin alışkanlıklarını ve konumlarını belirleyin ve reklam panolarını doğru kişilerin önüne çıkarın. Dinamik dijital reklam panoları yayınlıyorsanız , emrinizde başka bir değişken vardır: zaman. Diyelim ki çocuk yetiştirmek için evde kalan ebeveynlere ilgilerini çekecek ihtiyaçları olan bir ürürnün, hizmetin reklamını yapmak istiyorsunuz. Dijital reklam panoları ile, belirli alanları hedefleyebilir ve reklamları, işlerin yoğun olduğu ve çocukları okul sonrası etkinliklere götürmek için en yoğun zaman olan 10’dan öğlene veya öğleden sonra iki ila dört saat arasında yayınlayabilirsiniz. Bu, reklam panosu pazarlama stratejinizin önemli bir unsurudur .

Yerel firmaların yerel tüketicilere reklam panoları ile çok kısa yoldan ulaşmaları şirketlere daha etkili sonuçlar sağlayabilir. Fethiye’de billboardlarda reklam verirseniz çok dar bütçeyle yerel toplulukta yankı uyandıracak hızlı bir geri dönüş alabilirsiniz. Ülke çapında bir kampanya yürütüyorsanız, yerel halkı hedef alan, vurgulayan farklı reklam panosu varyasyonları yayınlamayı düşünmek çok daha akılcı ve hedefe ulaştırıcı bir rol oynar.

Afiş Tasarımı

Açıkhava reklamcılığı pazarlama stratejinizi geliştirirken, yaratıcı tasarımınızı ve mesajınızdan ne elde etmek istediğinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. İşletmelerin ürün veya hizmetiniz için satışları, trafiği ve farkındalığı artırmasına yardımcı olmak için el ele çalışan göz alıcı dijital reklam panolarını  ve stratejik  medya planlamasını düşünün  . Billboard tasarımı söz konusu olduğunda, aklımızda tutmayı sevdiğimiz 4 ana şey vardır: yaratıcı fikirlerin basitçe uygulanması gerekir – daha azı daha fazladır ( En fazla 5 – 7 kelime ). İkinci olarak, reklam panonuzun diğerlerinden ve çevredeki ortamdan sıyrılması gerekir ( Slogan ve söylem ). Üçüncü olarak  tasarımınızın akılda kalıcı olması gerekir. Yani yaratıcılık anahtardır. Ve tabiî ki billboardların lokasyonu en etkili unsurlardan biridir. İyi bir planlama şarttır.

İşletmenizi Başarıya Hazırlayın

40 yılı aşkın dış mekan reklamcılık deneyimiyle Nartrend , size rehberlik edecek ve dış mekan medya kampanyanızı ve reklam panosu stratejinizi yönetmenize yardımcı olacak uygulamalı deneyim ve uzmanlığa sahiptir. Değerli, alakalı ve tutarlı stratejiler oluşturup uyguladığımızdan emin olmak ve hedef kitlenizi çekmek için ideal yerler önermek için özel ve kişiselleştirilmiş planlar oluşturmak için müşterilerimizle yakın bir şekilde çalışıyoruz. Bizimle ilgili nartrend@gmail adresinden bizimle iletişime geçin .

Markanıza size bol müşteri ve iyi kazançlar diliyoruz.