Sosyal Medya Nedir?

Sosyal Medya Nedir?

Sosyal Medyanın Tanımı ve Örnekleri

Sosyal medya, insanların içeriği hızlı, verimli ve gerçek zamanlı olarak paylaşmasına izin vermek için tasarlanmış web sitelerini ve uygulamaları ifade eder . Birçok kişi sosyal medyaya akıllı telefon uygulamaları aracılığıyla erişirken, bu iletişim aracı bilgisayarlarla başladı ve sosyal medya, kullanıcıların geniş çapta içerik paylaşmasına ve halkla etkileşime girmesine olanak tanıyan herhangi bir internet iletişim aracına atıfta bulunabilir.

Fotoğrafları, fikirleri ve olayları gerçek zamanlı olarak paylaşma yeteneği, yaşama ve iş yapma şeklimizi değiştirdi. İşte sosyal medyayı anlamanın temelleri ve işinizin tanıtımına yardımcı olmak için nasıl kullanılabileceği.

Sosyal Medya Nedir?

Sosyal medya, kullanıcıların hızlı bir şekilde içerik oluşturmasına ve halkla paylaşmasına olanak tanıyan herhangi bir dijital araçtır. Sosyal medya, çok çeşitli web sitelerini ve uygulamaları kapsar. Twitter gibi bazıları, bağlantıları ve kısa yazılı mesajları paylaşma konusunda uzmanlaşmıştır. Instagram ve TikTok gibi diğerleri, fotoğraf ve video paylaşımını optimize etmek için oluşturulmuştur.

Sosyal medyayı benzersiz kılan şey, hem geniş hem de nispeten sansürsüz olmasıdır. Birçok sosyal medya şirketi, şiddet veya çıplaklık içeren görüntüleri kaldırmak gibi bazı sınırlamalar getirirken, birinin paylaşabileceği şeyler konusunda gazeteler, radyo istasyonları ve televizyon kanalları gibi diğer kitle iletişim araçlarıyla olandan çok daha az sınırlama vardır.

İnternet erişimi olan herkes bir sosyal medya hesabına kaydolabilir. Bu hesabı istedikleri içeriği paylaşmak için kullanabilirler ve paylaştıkları içerik, sayfalarını veya profillerini ziyaret eden herkese ulaşır.

Sosyal medyadaki hashtag’lerin kullanımı, içeriği konuya göre bir araya getirerek, kullanıcıların ilgilendikleri bir konuyla ilgili içerik paylaşan yabancılarla bağlantı kurmasına olanak tanır.

Sosyal Medya Nasıl Çalışır?

Sosyal medya çok farklı türde web sitelerini ve uygulamaları kapsadığından, bu araçların işlevi de değişir. Bununla birlikte, çoğu sosyal medya sitesi, genellikle bir ad ve e-posta adresi sağlayarak bir kullanıcının bir profil oluşturmasıyla başlar.

Bir profil oluşturulduktan sonra kullanıcılar içerik oluşturabilir ve paylaşabilir. Örneğin, yeni bir hesabı olan bir Instagram kullanıcısı, fotoğrafını çekip, bir başlık ile profilinde paylaşabilir. Sosyal medya kullanıcıları, profilleri için içerik oluşturmanın yanı sıra içeriklerini takip etmek veya yorum yapmak istedikleri diğer kullanıcıları da bulabilirler. Sosyal medyanın türüne bağlı olarak, bir kullanıcı başka bir kullanıcıyı “takip edebilir”, onu “arkadaş” olarak ekleyebilir veya başka bir kullanıcının sayfasına “abone olabilir”.

Sosyal medya genellikle kullanıcıların içerikte gezinmesine izin veren “beslemeler” kullanır. Sosyal medya şirketleri, görünen içeriği ve göründüğü sırayı belirlemek için bir kullanıcının profil verilerine dayalı algoritmalar kullanır. Akış, “takip edilen” kullanıcılardan ve içeriklerini tanıtmak için ödeme yapan kuruluşlardan gelen içeriği içerecektir.

Sosyal Medya Türleri

Birçok farklı sosyal medya türü vardır ve birçok hizmet birden fazla kategoriye sığabilir. İşte bazı örneklerle birlikte ana türlerden birkaçı.

Sosyal ağlar

Sosyal ağlar, diğer kullanıcılarla – genellikle zevkleri ve ilgi alanlarını paylaşan kullanıcılarla – bağlantı kurma ve düşünce, fikir ve içerik alışverişinde bulunma konusunda uzmanlaşmıştır. Facebook ve Twitter sosyal ağlara örnektir. Diğerlerinden daha profesyonel olmasına rağmen, LinkedIn bir sosyal ağ olarak da kabul edilebilir.

Medya Ağları

Kullanıcıların ham düşünce ve fikirleri paylaşmasına ve değiş tokuş etmesine izin vermekte uzmanlaşan sosyal ağların aksine, medya ağları fotoğraf ve video gibi içerikleri dağıtma konusunda uzmanlaşmıştır. Instagram ve YouTube bunun örnekleridir. Örneğin bir YouTube kullanıcısı, oluşturduğu bir videoyu yükler ve diğer kullanıcılar videoyu “beğenebilir”, “beğenemez” veya yorum yapabilir. Videodan yeterince keyif alırlarsa, kullanıcı içerik oluşturucuya “abone olmayı” seçebilir, böylece söz konusu içerik oluşturucudan yeni videolar kendi özet akışında görünür.

Tartışma Ağları

Reddit gibi tartışma ağları, kullanıcılar arasında derinlemesine tartışmalara yol açabilecek gönderiler için ideal çıkış noktasıdır. Kullanıcılar yorum bölümüne ayrıntılı yanıtlar bırakabilir ve diğer kullanıcılar bu yorumlara doğrudan yanıt vererek konuşmaların organik olarak büyümesine ve gelişmesine olanak tanır.

Bazıları kendi sosyal medya türünü bloglamayı düşünse de, WordPress gibi blog siteleri de tartışma ağı kategorisine dahil edilebilir.

Ağları İncele

Yelp ve TripAdvisor gibi inceleme ağları, ürün ve hizmetlerin kullanıcı incelemelerine sosyal medya yönleri ekler. Kullanıcılar, incelemeden çıkan işletmelerle doğrudan etkileşime girebilir.

İşletmeler ve Sosyal Medya

Herhangi bir kişi sosyal medyaya kaydolabilirken, sosyal medya platformları her büyüklükteki işletme için pazarlamanın önemli bir parçası haline geldi. Başarılı sosyal medyanın anahtarı, ona fazladan bir eklenti gibi davranmak değil, tüm pazarlama çabalarınızda gösterdiğiniz özen, saygı ve dikkatle ele almaktır. İşte işletmelerin sosyal medyayı kullanırken akıllarında tutmaları gereken bazı şeyler.

Sosyal Medya Pazarlaması Zordur Profesyonellik ister

Doğası gereği, sosyal medya kısa bir dikkat süresi medyasıdır; aynı anda düzinelerce gönderi arasında hızla gezindikleri için onların dikkatini çekmeniz gerekir. Reklam manşetlerini ve metinlerini dikkat çekici bir tweet’e sığdırmak geleneksel bir gazete reklamına göre daha zordur.

Sosyal Medyada Aktif Olmalısınız

Perakendecilerin yaptığı en büyük hatalardan biri, alakalı olduğunu düşündükleri her sosyal medya platformunda hesap açmak ve sonra onları hareketsiz bırakmaktır. Aslında, sosyal medya kullanıcıları, hesap açan ve müşterilerle veya halkla etkileşime girmeyen perakendeci tarafından kapatılabilir.

Günlük olarak aktif olarak ilgilenmeyecekseniz, web sitenizde bir sosyal medya simgesi olmaması daha iyi olabilir.

Müşteriye Odaklanmak

Perakendecilerin yaptığı bir diğer büyük hata da, sosyal medyayı müşteri için neyin önemli olduğunu konuşmak yerine onlar için neyin önemli olduğunu konuşmak için kullanmaktır. Örneğin, sosyal medyayı kullanan  perakendeciler  , bir satışla ilgili haberi yaymanın harika olduğunu düşünebilir. Bazı yönlerden bu doğru olabilir, ancak sosyal medyaya dahil olmanızın tek nedeni buysa, faydalı olmayacaktır. Amacınız, müşterinizle alakalı içerik sağlamak ve yayınınızı başkalarıyla paylaşmak istedikleri noktaya kadar onlarla etkileşim kurmak olmalıdır.

Sosyal medya kullanıyorsanız, müşterilerinizle etkileşim kurmanız, onları bir diyaloğa dahil etmeniz ve fikirlerini sormanız gerekir. Mağazanızda taşımayı düşündüğünüz iki ürünün resmini yayınlayın ve müşterilere hangisini en çok sevdiklerini sorun. Bu, paylaşılan gönderilere ve ilgili takipçilere yol açan bir diyalog oluşturur. Ayrıca, müşterilerinizle başarılı bir şekilde iletişim kurarsanız, onların zevklerini ve tercihlerini daha iyi belirlemenize yardımcı olur.

Görüntüler Anahtardır

Dikkate alınması gereken bir diğer nokta da, sosyal medyada en çok paylaşılan içeriğin bir görsel olduğudur, bu nedenle gönderilerinize görsel eklemek iyi bir fikirdir. 1  Bu dramatik senin müritlerinden biri kendi ağı ile yayın paylaşmak edeceğini şansınızı artıracaktır. Geniş bir takipçi ağı oluşturmak harika olsa da, sosyal medya başarısının daha iyi bir ölçüsü, takipçilerinizin içeriğinizi ne sıklıkla paylaştığıdır – kaç takipçiniz olursa olsun. Bu, “ağızdan ağza”nın yeni şeklidir.

Önemli Çıkarımlar

 Sosyal medya, diğer kullanıcılarla etkileşim kurarken içerik oluşturmanıza ve paylaşmanıza izin veren bir web sitesi veya uygulamadır.

 Paylaşılan medyanın türü, söz konusu sosyal medya sitesine veya uygulamaya bağlıdır.

 Geleneksel kitle iletişim araçlarının aksine, sosyal medya neredeyse herkesin anında halka ulaşmasına izin verir ve içerik üzerinde nispeten az kısıtlama vardır.

 İşletmeler, müşterilerle etkileşim kurmak için sosyal medyayı kullanabilir.